Угорщина пригрозила Україні перешкодами під час переговорів щодо вступу в ЄС

Читать на русском
В Угорщині заявили, що уряд країни все ще вважає Україну не готовою до членства в ЄС та попередили про перепони у подальшому переговорному процесі.
Колаж: УНІАН

Політичний радник прем'єр-міністра Угорщини Балаж Орбан попередив, що ситуації, де потрібна одностайність для подальшого руху України до членства у Європейському Союзі, траплятимуться не раз.

Про це він написав у соцмережі Х.

Членство в Євросоюзі: скільки часу проходило між початком переговорів та вступом країнСкільки часу минало між початком переговорів та вступом країн до ЄС – на інфографіці. Найшвидше членами стали Австрія, Фінляндія та Швеція.

«В останні кілька годин у Брюсселі Європейська рада обговорювала питання про вступ України. Позиція Угорщини залишається твердою та незмінною: ми не вважаємо Україну готовою до переговорів з ЄС. Відповідно, ми виступаємо проти початку переговорів», – заявив Балаж Орбан.

Він пояснив, чому прем'єр Угорщини Віктор Орбан вийшов із зали під час винесення рішення – нібито для того, щоб «не заважати решті 26 країн робити помилку».

«Слідом за цим країни-члени повинні дати одноголосну згоду навіть на складання конкретного переговорного пакету, а в наступні роки в ході переговорного процесу вступ України до Євросоюзу має отримати щонайменше 70 одностайних рішень», – заявив радник Віктора Орбана.

Нагадаємо, 14 грудня голова Європейської ради Шарль Мішель заявив, що лідери ЄС підтримали відкриття переговорів з Україною і Молдовою.

Під час голосування щодо України угорський прем'єр Віктор Орбан, який виступав проти відкриття переговорів, залишив зал.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: