Зеленський розкрив подробиці своєї розмови з Орбаном в Аргентині

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський розповів про нещодавню розмову з угорським прем'єр-міністром Віктором Орбаном. Лідери зустрічалися на інавгурації Хав'єра Мілея.
Фото: Reuters

Президент Володимир Зеленський розповів про нещодавню розмову з угорським прем'єр-міністром Віктором Орбаном. Лідери зустрічалися на інавгурації новообраного президента Аргентини Хав'єра Мілея.

Деталі тієї зустрічі Зеленський розкрив під час пресконференції учасників саміту країн Північної Європи.

Угорщина назвала умову, за якої готова зняти вето з допомоги ЄС для УкраїниВ Угорщині готові зняти вето на поточну пропозицію ЄС щодо фінансування для України в розмірі €50 мільярдів, але є певні умови.

За словами президента, у ході переговорів Зеленський та Орбан обговорили два важливі питання: покращення комунікації між країнами та початок переговорів про вступ України до ЄС.

«Не можу сказати, що це була особлива зустріч чи навмисно спланована. У нас був діалог, це правильно. І я думаю, що нам слід організувати конструктивну зустріч між нашими державами. Тому що ми маємо спільні кордони, ми сусіди і нам треба розмовляти. Одна з дуже важливих тем, які я порушував з ним, стосувалася саме того, що нам потрібно розмовляти, треба вирішувати проблеми», – сказав Зеленський.

Глава держави також підкреслив, що Будапешт «не має жодної причини» блокувати питання членства України в ЄС.

«І я попросив його назвати бодай одну причину. Не три, не п'ять, не десять, а одну – дай мені одну причину. І я чекаю на відповідь», – повідомив президент.

Нагадаємо, Орбан під час недавнього візиту до Парижа назвав Україну корумпованою країною і знову виступив проти її вступу до Євросоюзу.

Також повідомлялося, що до парламенту Угорщини внесли резолюцію із закликом не підтримувати початок переговорів щодо вступу України до ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: