«Звіт Єврокомісії – брехня»: Орбан у Парижі відзначився новими антиукраїнськими заявами

Читать на русском
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час візиту до Парижа назвав Україну корумпованою країною і знову виступив проти її вступу до Євросоюзу.
Фото: APA

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час візиту до Парижа назвав Україну «корумпованою країною» і знову виступив проти її вступу до Євросоюзу.

Заяви політика цитує портал Le Point.

Орбан погрожує заблокувати всі рішення ЄС щодо України – PoliticoПрем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан пригрозив заблокувати всю допомогу Україні від ЄС, якщо лідери блоку не погодяться переглянути свою стратегію підтримки Києва.

За словами угорського політика, ЄС не повинен приймати Україну, оскільки самі українці «не готові до переговорів про вступ», а європейці, у свою чергу, «не готові прийняти їх в якості повноправних членів».

«Звіт Європейської комісії про те, що із семи рекомендацій чотири вже виконані, – це брехня. Відомо, що Україна – одна з найкорумпованіших країн світу. Це просто якийсь жарт! Ми не можемо ухвалити рішення про початок переговорного процесу про вступ», – стверджує Орбан.

Він також вважає, що у питанні вступу України до ЄС потрібно враховувати економічний аспект.

«Україна – велика країна із великим сільськогосподарським сектором. Якщо ви дозволите цьому сільському господарству інтегруватися до європейської сільськогосподарської системи, вона буде знищена наступного дня», – заявив угорський прем'єр.

Нагадаємо, Орбан прибув до Парижа, щоб провести переговори з президентом Франції Еммануелем Макроном. ЗМІ повідомляли, що питання початку переговорів України з ЕС має стати одним із головних під час зустрічі двох політиків.

Раніше глава канцелярії Віктора Орбана повідомив, що Угорщина не підтримає рішень про початок переговорів щодо вступу України до Євросоюзу, а також про надання Україні 50 млрд євро до 2027 року.

Орбан, у свою чергу, заявив, що питання про вступ України до Євросоюзу «не має стояти на порядку денному». На його думку, спочатку ЄС має укласти з Україною угоду про стратегічне партнерство на 5-10 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: