Російські пранкери поговорили з прем'єркою Італії Мелоні про війну в Україні

Читать на русском
Італійську прем'єрку Джорджію Мелоні ввели в оману російські пранкери, які зателефонували їй. Під час бесіди вона згадала про втому від війни в Україні.
Прем'єр-міністр Італії Джорджа МелоніФото: Mauro Scrobogna

Уряд Італії підтвердив, що нещодавно російські пранкери розіграли прем'єр-міністерку Італії Джорджу Мелоні. Запис цього телефонного дзвінка прокремлівські пранкери виклали у соцмережах.

Про це пише The Guardian.

Зазначається, що розмову організували російські пранкери Володимир Кузнєцов та Олексій Столяров, відомі як «Вован» та «Лексус». На відеохостингу Rumble вони опублікували 13-хвилинний аудіозапис розмови, яка відбулася 18 вересня напередодні зустрічі з африканськими лідерами на Генеральній Асамблеї ООН.

На записі звучить голос, що належить, ймовірно, прем'єр-міністерці Італії Джорджі Мелоні, і яка під час бесіди згадала про втому від війни в Україні. Так, одному з пранкерів, який представився африканським дипломатом, Мелоні сказала, що війна в Україні, на її думку, триватиме ще не один рік, і що вона вже «дуже втомлена».

«З усіх боків дуже багато втоми. Наближається момент, коли всі зрозуміють, що нам потрібен вихід», – сказала вона про війну в Україні.

Також Мелоні заявила, що проблема війни в Україні – в тому, щоб знайти рішення, яке б усіх влаштовувало і при цьому не порушити міжнародного права.

Крім того, Джорджа Мелонісказала, що «має деякі ідеї з цього приводу», але вона чекає відповідного моменту, щоб озвучити їх. При цьому вона наголосила, що підтримує Україну у війні із російською агресією.

Офіс Мелоні у своїй заяві висловив жаль щодо того, що її обманув самозванець, який видавав себе за голову Комісії Африканського Союзу.

Варто зауважити, що жертвами «Вована» та «Лексуса» вже були інші європейські чиновники. Раніше вони організували розмову з міністром закордонних справ Фінляндії Еліною Валтонен.

Нагадаємо, «Слово і діло» розібралося, наскільки змінилася частота згадок про Україну на обкладинках топ-видань.

Раніше про те, що через затягування війни у світі може розвинутися втома від України, попереджав колишній прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: