Шольц та Мелоні закликали путіна зупинити війну проти України

Читать на русском
Канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні закликали російського диктатора володимира путіна вивести війська з України.
Фото: Getty Images

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив у середу, 22 листопада, що закликав президента рф володимира путіна припинити війну проти України та вивести всі війська.

Про це, як повідомляє AFP, він сказав в рамках онлайн-саміту G20, у якій взяв участь і російський президент.

«Я закликав президента путіна припинити атаку на Україну та вивести війська, щоб ця війна нарешті закінчилася», – сказав Шольц журналістам на пресконференції у Берліні.

Він також звернув увагу на те, що путін уперше з початку повномасштабної війни проти України взяв участь у відеоконференції глав держав та урядів країн G20.

Зазначимо, у заході взяла участь і прем’єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні. Вона підтримала пропозицію путіна працювати над досягненням миру в Україні, але зауважила, що саме росія є агресором, а Україна – стороною, на яку напали.

«Росії досить просто вивести свої війська з окупованої території», – сказала Мелоні.

Своєю чергою Reuters цитує путіна, який заявив на саміті G20 про «необхідність думати, як зупинити трагедію війни в Україні».

Водночас путін відкинув звинувачення на адресу Москви, знову заявивши, що росія «ніколи не відмовлялася від переговорів з Україною про мир». У свою чергу, він звинуватив Київ у «відмові від діалогу».

Тим часом українська влада неодноразово наголошувала, що для початку мирних переговорів з Москвою необхідне беззастережне виконання зустрічних вимог України як країни, що зазнала агресії. Головною умовою при цьому є негайне виведення військ рф з української території.

Володимир Зеленський неодноразово наголошував, що Київ вважає необхідною умовою для укладання миру відведення росією військ на кордони 1991 року.

Нагадаємо, раніше Олаф Шольц заявив про готовність до нових переговорів із путіним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: