Росія хоче продовжувати війну до 2026 року і захопити Харків, Дніпро та Запоріжжя – Bild

Читать на русском

Німецьке видання з посиланням на джерела у розвідці розкрило план путіна щодо ведення війни проти України. Він хоче продовжувати війну до 2026 року та захопити Харків, Дніпро та Запоріжжя.
Reuters

Російський диктатор володимир путін хоче затягнути війну проти України до 2026 року. Він розраховує на зниження підтримки України Заходом і готовий на імітацію мирних переговорів, щоб ввести світову спільноту в оману щодо своїх намірів.

Про це повідомляє німецька газета Bild із посиланням на джерела у розвідці.

Від 9 днів до 14 років: скільки тривають війни путінської росіїНайдовша війна путінської росії триває понад 14 років, найкоротша тривала 9 днів. Більше – на інфографіці.

Тим часом, у Кремлі вже розробляють новий середньостроковий план війни проти України.

Так, за даними видання, до кінця 2024 року росія хоче встановити повний контроль над Донецькою та Луганською областями та дійти до річки Оскол у Харківській області.

У планах до кінця 2026 року – наступати далі на захід до Дніпра та захопити значну частину Запорізької, Дніпропетровської та Харківської областей, у тому числі міста Харків, Дніпро та Запоріжжя.

При цьому на Херсонщині росія хоче утримувати оборону по Дніпру, не наступаючи на Херсон чи Одесу.

Мета росіян, за даними джерела, захопити протягом 36 місяців усі східні території лівіше за Дніпро, щоб зробити річку новою лінією фронту. При цьому путін готовий щороку втрачати в Україні до 100 тисяч людей.

Нагадаємо, вчора керівник ГУР Кирило Буданов заявив, що керівництво росії поки що не має планів ведення війни проти України у 2025 році.

За словами президента Володимира Зеленського, росія розглядає сценарій заморозки війни в Україні, щоб відновити свій військовий потенціал до 2028 року та відновити агресію.

При цьому Зеленський виключив можливість компромісів з путіним, оскільки той не зацікавлений у припиненні війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: