Рф хоче заморозити війну, щоб відновити військовий потенціал до 2028 року – Зеленський

Читать на русском
Росія розглядає сценарій заморозки війни, щоб відновити військовий потенціал та розпочати агресію не лише проти України, а й інших країн.
Getty Images

Росія розглядає сценарій заморозки війни в Україні, щоб відновити свій військовий потенціал до 2028 року та відновити агресію, у тому числі проти інших країн.

Про це сказав президент Володимир Зеленський, виступаючи на саміті Європейської політичної спільноти.

Від 9 днів до 14 років: скільки тривають війни путінської росіїНайдовша війна путінської росії триває понад 14 років, найкоротша тривала 9 днів. Більше – на інфографіці.

«Зараз росія розглядає різні сценарії на найближчі роки. Один із них особливо небезпечний. Якщо в цій агресії проти України буде пауза, будь-яке заморожування ситуації, то буде новий критичний момент — 2028 рік. Якщо росії дати адаптуватися зараз, то до 2028 року Кремль зможе відновити розбитий нами військовий потенціал. І росія матиме достатньо сил, щоб атакувати країни, які знаходяться у фокусі російської експансії», – заявив Зеленський.

Крім України, за словами президента, це точно країни Балтії та країни, де знаходиться російський контингент.

«Це чітка інформація від нашої розвідки і ми сигналізуємо вам про це. Росія шукає можливості заморозити ситуацію, адаптуватися, робить висновки зі своїх помилок та готується йти далі. Пам'ятайте, що найнебезпечніший ворог той, який зробив висновки з помилок, і підготувався до наступного удару», – наголосив він.

Зеленський додав, що росія протягом десятиліть намагалася зберегти контроль над сусідніми країнами – Молдовою, Грузією, Білоруссю, Україною, частинами Кавказу. «Агресор найефективніше нейтралізується поразкою у війні. Прямо зараз в Україні ми маємо можливість фундаментально перемогти російську агресію. Разом ми вже досягли того, що багато хто вважав неможливим. Разом ми захистили Україну», – зазначив він.

Президент наголосив, що не можна дозволити путіну дестабілізувати будь-які інші частини світу та партнерів, щоб зруйнувати міць Європи.

Нагадаємо, раніше в Генасамблеї ООН Зеленський закликав світ не намагатися укладати тіньові домовленості з росією.

Днями з посиланням на дані розвідки він попередив, що рф має намір посилити ядерні погрози через відсутність перемог на фронті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: