«У путіна висока терпимість до втрат»: Столтенберг застеріг союзників від недооцінки росії

Читать на русском
Союзники не повинні недооцінювати росію, оскільки агресор зміг перевести економіку на військові рейки. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.
Фото: Reuters

Союзники не повинні недооцінювати росію, оскільки агресор зміг перевести економіку на військові рейки та має ресурси для ведення війни.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час брифінгу в Брюсселі.

Війна росії проти України: чотири сценарії закінчення конфлікту та їхні наслідки для сторінЄ чотири основні сценарії закінчення російсько-української війни. Що вони передбачають і який вплив матимуть на всі сторони конфлікту – на інфографіці.

Він зазначив, що російський диктатор путін навряд чи зупиниться на тлі великих втрат у війні проти України.

«Російську економіку переведено на військові рейки. У путіна висока терпимість до втрат, а цілі росії в Україні не змінилися. Росія нагромадила велику кількість ракет перед зимою. Ми бачимо нові спроби завдати ударів по українській енергосистемі та інфраструктурі. Росія спробує залишити Україну у темряві та холоді», – сказав Столтенберг.

Разом з тим, глава НАТО наголосив, що війна послабила росію у військовому та політичному планах.

«Росія стає більш залежною від Китаю. Вона здає своє майбутнє у заставу Пекіну. У військовому сенсі росія втратила значну частину своєї звичайної зброї, сотні літаків, танки та понад 300 тисяч військових», – наголосив він.

Нагадаємо, нещодавно Столтенберг назвав складною ситуацію на полі бою в Україні. Він закликав союзників збільшити обсяги військової допомоги.

Генсек НАТО також висловив упевненість у тому, що США, незважаючи на суперечки у Конгресі, не відмовляться від допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: