«Йому не потрібен мир»: Зеленський виключив можливість компромісів з путіним

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський виключив можливість досягнення компромісів із президентом росії володимиром путіним, оскільки той не зацікавлений у припиненні війни.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський виключив можливість досягнення компромісів із президентом росії володимиром путіним, оскільки той не зацікавлений у припиненні війни.

Відповідну заяву глава держави зробив під час інтерв'ю латиноамериканським ЗМІ.

Путін чує «голоси» про бажання переговорів: скільки разів він згадував про них за останній рікПутіну почулося, що Україна хоче переговорів. Ми підрахували, скільки разів російський диктатор говорив про переговори за останній рік.

За словами Зеленського, путін, незважаючи на проблеми та величезні втрати, не відмовився від своєї головної цілі – захопити Україну.

«Йому не потрібен мир. Коли ми хочемо вирішити якусь проблему, ми повинні зрозуміти, що це потрібно всім сторонам...Як я можу домовлятися із путіним? Давайте на секунду забудемо, що він убивця. Як я можу домовлятися з ним про людей, які перебувають у якихось містечках-селищах, яких окупували, які там мешкають? І тут сідають двоє людей і кажуть: нехай вони будуть твої. Хто ми такі, щоб вирішувати, де людині жити, ким бути, якою мовою говорити, який прапор поважати?» – сказав президент.

Він додав, що якби путін справді хотів закінчити війну, він «сказав би два слова по телефону» і наказав би вивести свої війська з України.

«Все, що він каже, – це неправда. Він не зацікавлений у незалежній Україні, йому потрібна Україна як анклав росії, що він зробив із Білоруссю, що робив із Молдовою, Грузією. Скрізь, як у нас – захоплена частина цілісної території, щоб не було стабільності і вже за якийсь час прийти та захопити повністю. Україна просто велика держава, і її не вдалося захопити. Тому, що йому поставити на компроміс? Хто він? Я не можу торгувати людьми. І з ким? З людиною, слово якої не варте нічого. Це не гарантії», – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, нещодавно президент заявив, що незважаючи на труднощі на полі бою, тупикової ситуації у війні немає, і Україна не готова до миру за всяку ціну.

Зеленський також відповів, чи може Україна вбити володимира путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: