До парламенту Угорщини внесено резолюцію із закликом не підтримувати початок переговорів щодо вступу України до ЄС

Читать на русском
Правляча партія Угорщини внесла до парламенту резолюцію, в якій закликає уряд Орбана не підтримувати початок переговорів щодо вступу України до ЄС.
interrail.eu

Правляча партія Угорщини «Фідес» внесла до парламенту резолюцію, в якій закликає уряд Віктора Орбана не підтримувати початок переговорів щодо вступу України до Євросоюзу.

Про це повідомив лідер фракції «Фідес» Мате Кочиш.

Орбан заявив, що Україна «жодним чином» не готова вести переговори про членство в ЄСПрем'єр-міністр Угорщини Орбан заявив, що Україна не готова вести переговори з Євросоюзом про членство.

«Європейська комісія не може оцінювати ситуацію за подвійними стандартами. Кандидати мають відповідати всім критеріям, і жодних винятків не може бути зроблено через поточні політичні та ідеологічні аспекти. Неможливо, щоб Україна випередила країни Північних Балкан, які очікують на вступ. Крім того, вона навіть не виконала умов, необхідних для початку переговорів – достатньо подумати про становище меншин та використання мови», – написав угорський політик.

У партії вважають, що початок переговорів про вступ України «підірве авторитет ЄС». У резолюції йдеться, що лідери ЄС мають провести дебати щодо розширення блоку, щоб обговорити, яким буде вплив України на його економіку та стійкість у разі вступу.

«Пропозиція Європейської комісії про початок переговорів є непідготовленою, непослідовною і не враховує фундаментальні принципи та інтереси Угорщини… Національні збори засуджують та відкидають політичний та фінансовий тиск, за допомогою якого Угорщину намагаються змусити змінити свою позицію. Парламент закликає уряд представляти вищезазначену позицію в Європейському Союзі», – йдеться у тексті резолюції.

Нагадаємо, глава канцелярії Віктора Орбана повідомив, що Угорщина не підтримає рішення щодо початку переговорів щодо вступу України до Євросоюзу, а також виділення Україні 50 млрд євро до 2027 року.

Орбан заявив, що питання про вступ України до Євросоюзу «не має стояти на порядку денному». На його думку, спочатку ЄС має укласти з Україною угоду про стратегічне партнерство на 5-10 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: