У НАТО відповіли, чи вплине позиція Угорщини, Словаччини та Нідерландів на допомогу Україні

Читать на русском
НАТО продовжуватиме надавати допомогу Україні, незважаючи на те, що три країни Альянсу – Угорщина, Словаччина та Нідерланди – змінюють свою політичну позицію з цього питання.
Фото: РБК-Україна

НАТО продовжуватиме надавати допомогу Україні, незважаючи на те, що три країни Альянсу – Угорщина, Словаччина та Нідерланди – змінюють свою політичну позицію з цього питання.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, його цитує портал Political Lore.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

За словами політика, Альянс повинен не просто зберегти підтримку України на нинішньому рівні, а й збільшити обсяги допомоги.

«Те, що члени НАТО надають передові ракети, системи ППО, сучасні бойові танки – це приклади значної сучасної допомоги. Ми допомагаємо Україні, бо це на користь нашої безпеки. Я впевнений, що союзники по НАТО й надалі надаватиму суттєву і значну підтримку Україні», – сказав Столтенберг.

Він також заявив, що союзники останнім часом демонструють рішучість щодо передачі ЗСУ необхідної допомоги.

Так, Німеччина та Нідерланди нещодавно заявили про готовність надати 10 млрд. доларів на закупівлю озброєнь, а інші союзники по НАТО мають намір надати додаткові системи ППО.

Нагадаємо, що уряд Угорщини давно займає антиукраїнську позицію щодо надання військової допомоги. А після того, як перемогу на виборах у Словаччині здобула партія Роберта Фіцо, новий уряд країни також заявив, що припинить постачати Україні зброю.

У Нідерландах перемогла на виборах ультраправа партія PVV. У Міноборони країни вже висловили стурбованість позицією цієї політсили щодо України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: