В Угорщині відреагували на заяву СБУ щодо скасування відрядження Порошенку

Читать на русском
В Угорщині прокоментували заяву Служби безпеки України, за версією якої, Порошенко запланував зустріч із проросійським прем'єром Угорщини Віктором Орбаном.
Фото: Facebook

В Угорщині прокоментували заяву Служби безпеки України, в якій пояснюється заборона виїзду за кордон експрезидента Петра Порошенка за кордон. Угорщина заявила, що Україна не готова до членства у ЄС.

Про це йдеться у повідомленні речника угорського уряду Золтана Ковача у соцмережі Х.

Згідно з його словами, Угорщина не бажає відігравати жодної ролі у внутрішньополітичній боротьбі президента Володимира Зеленського.

«Подібні новини та політичні чистки є ще одним свідченням того, що Україна ще не готова до членства в Європейському Союзі», – зазначив Ковач.

Як відомо, за версією СБУ, Порошенко запланував зустріч із проросійським прем'єром Угорщини Віктором Орбаном. Росія на тлі цього готувала провокацію. Саме тому експрезидента не випустили з України.

Нагадаємо, 1 грудня Порошенко заявив, що прикордонники не випустили його з України – він мав їхати у відрядження до США та Польщі.

Згодом перший віцеспікер Верховної Ради Олександр Корнієнко повідомив, що скасував відрядження нардепа та експрезидента після отримання листа з грифом «Для службового користування».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: