Угорщина не збирається підтримувати два важливі рішення Євросоюзу щодо України

Читать на русском
Угорщина збирається блокувати початок переговорів щодо вступу України до ЄС та виділення довгострокової фінансової допомоги.
magyarhirlap.hu

Глава канцелярії прем'єр-міністра Угорщини Гергей Гуляш повідомив, що його країна не підтримає рішення про початок переговорів щодо вступу України до Євросоюзу, а також надання Україні 50 млрд євро до 2027 року.

Він розповів про це після засідання уряду, повідомляє Magyar Hirlap.

ЄК схвалила 900 млн євро для Угорщини, щоб вплинути на позицію Орбана щодо України – ReutersЄвропейська комісія погодила виділення Угорщини коштів у розмірі 900 мільйонів євро, щоб спробувати розблокувати допомогу Україні. Про це повідомляє Reuters.

За словами чиновника, уряд Угорщини вважає обидві заходи «невиправданими». Що стосується бюджету, він сказав, що Євросоюз нібито хоче внести зміни до нього, при цьому не виконуючи поточний кошторис. Гуляш також поскаржився, що ЄС «незаконно утримує» кошти для Угорщини.

Глава канцелярії Віктора Орбана, крім того, заявив, що Україна «не підходить» для вступу до ЄС.

«Комісія не публікувала висновків експертів, і неможливо знати, що означатиме їхнє приєднання для сільського господарства, промисловості та багатьох інших галузей. З усіх цих причин угорський уряд не підтримує вжиття двох заходів, тобто ні зміни бюджету, ні приєднання України», – резюмував він.

Нагадаємо, раніше сам Віктор Орбан заявив, що Україна «цілком не готова» до початку переговорів про вступ до ЄС. Угорщина збиралася блокувати початок переговорів до виконання Україною вимог щодо мови освіти для національних меншин.

Після того, як Кабмін передав Будапешту дорожню карту вирішення цих проблем, в Угорщині все одно заявили, що Україна не підходить для членства в ЄС, оскільки «принесе війну».

Пізніше Угорщина передала Україні новий «сет побажань» із питань, пов'язаних із нацменшинами.

Окрім того, Орбан погрожував заблокувати всю допомогу Україні від ЄС, якщо лідери блоку не погодяться переглянути свою стратегію підтримки Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: