Кулеба відреагував на погрози Угорщини заблокувати переговори про вступ до ЄС

Читать на русском
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував слова радника прем'єр-міністра Угорщини про те, що Будапешт може блокувати переговори щодо вступу України до ЄС.
Фото: AP

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував слова представника канцелярії прем’єр-міністра Угорщини про те, що Будапешт може блокувати переговори про вступ України до ЄС.

Заяву, присвячену цій ситуації, глава МЗС зробив під час брифінгу у Брюсселі, повідомляє Українська правда.

У ЄС стурбовані поведінкою Угорщини та чекають ще більше розбіжностей щодо стратегічно важливих питань – GuardianУ Євросоюзі вважають, що поведінка Угорщини стає дедалі серйознішою проблемою. Дипломати очікують, що протиріччя стануть ще глибшими, що поставить під загрозу спільні рішення щодо стратегічно важливих питань.

За його словами, ні для кого не є секретом, що зараз питання національних меншин принципово «просувається Угорщиною і саме в угорському баченні».

«Будемо вирішувати проблеми в міру їх надходження. Я ще раз наголошую, що зараз ми бачимо, що виходимо на грудень на рішення Європейської ради щодо відкриття переговорів», – сказав Кулеба.

Кулеба також припустив, що найближчим часом багато країн ЄС намагатимуться розіграти ситуацію з подальшим розширенням блоку «у той чи інший спосіб у своїх інтересах».

Нагадаємо, погрози про те, що Угорщина може заблокувати переговори України та ЄС до виконання вимог щодо мови освіти для національних меншин, сьогодні озвучив радник угорського прем'єра Віктора Орбана Балаш Орбан.

Раніше повідомлялося, що Угорщина має намір блокувати виділення Україні допомоги у розмірі 50 мільярдів євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: