«Не дозріли до ЄС»: в Орбана придумали альтернативу членству України в блоці

Читать на русском
Євросоюз не повинен розпочинати переговори з Україною щодо вступу до блоку. Натомість потрібно надати Україні статус, наближений до членства в ЄС, заявив представник канцелярії Віктора Орбана.
Фото: Polyák Attila

Європейський Союз не повинен розпочинати переговори з Україною щодо вступу до блоку. Натомість потрібно надати Україні статус, наближений до членства в ЄС.

Таку думку висловив глава канцелярії прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана Гергей Гуляш у коментарі Magyar Nemzet.

У ЄС вивчають альтернативний план фінансування України для обходу вето Угорщини – BloombergКраїни Євросоюзу розглядають альтернативний план надання Україні фінансової допомоги у разі, якщо Угорщина заблокує виділення 50 млрд євро. Про це повідомляє Bloomberg.

За його словами, українська сторона нібито не виконує умов, необхідних для початку переговорів про членство.

«Звичайно, що ми солідарні з Україною, ми завжди засуджували російську агресію, і ми надавали серйозну фінансову та гуманітарну підтримку, але це не змінює того факту, що Україна як не виконує умов для членства, так і не виконувала їх раніше», – стверджує Гуляш.

Він також погодився з висловлюванням екс-глави Єврокомісії Жан-Клода Юнкера про те, що «Україна повністю корумпована».

«Україна ще не дозріла до членства у ЄС. Наша країна займає позицію, що варто запропонувати якесь гідне партнерство, адже іншого шляху немає», – сказав Гуляш.

Нагадаємо, 7 листопада представник угорського прем'єр-міністра заявив, що Будапешт може заблокувати початок переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу через питання нацменшин.

Після цього міністр закордонних справ кабінету Орбана сказав, що Україна нібито принесе до Євросоюзу війну, тому країна поки що не підходить для членства в ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: