В Угорщині не згодні зі вступом України в ЄС через «загрозу війни»

Читать на русском
Очільник МЗС Угорщини Петер Сіярто заявив, що Україна не може стати членом Європейського Союзу до завершення війни з росією, адже це привнесе війну до блоку.
Фото: Reuters

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто стверджує, що Україна «принесе в Євросоюз війну», тому країна поки «не підходить для членства в ЄС».

Про це він сказав у середу, 8 листопада, пише Portfolio.

У ЄС стурбовані поведінкою Угорщини та чекають ще більше розбіжностей щодо стратегічно важливих питань – GuardianУ Євросоюзі вважають, що поведінка Угорщини стає дедалі серйознішою проблемою. Дипломати очікують, що протиріччя стануть ще глибшими, що поставить під загрозу спільні рішення щодо стратегічно важливих питань.

Угорський посадовець розповів, що в результаті вступу України війна «увійде до Євросоюзу, чого ніхто не хоче», тож країна нібито не може бути прийнята до ЄС до встановлення миру.

Крім того, Сіярто звинуватив Україну у «порушенні принципів ЄС щодо національних меншин».

«Спосіб, у який Україна порушує найбільш основоположні права ЄС у питанні прав національних меншин, є особливо кричущим. А позаяк, згідно з оцінкою ЄС, Україна не виконала умов для членства, ми не вважаємо, що будь-який подальший прогрес у питанні про переговори про вступ із Україною є своєчасним», – сказав він.

При цьому глава МЗС Угорщини підтримав обговорення майбутньої політики Євросоюзу щодо України, але заявив, що наразі через війну в Україні нібито немає «ні свободи ЗМІ, ні свободи слова, ні виборів».

Також Сіярто зазначив, що розширення ЄС повинно початися із Західних Балкан.

Нагадаємо, 7 листопада представник угорського прем'єр-міністра заявив, що Будапешт може заблокувати початок переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу до виконання вимог щодо мови освіти для національних меншин.

Україна передала Угорщині дорожню карту вирішення питань, пов'язаних із нацменшинами.

У липні Угорщина виступила проти плану ЄС щодо створення довгострокового фонду підтримки ЗСУ.

Раніше Сіярто заявив, що Угорщина продовжуватиме блокувати військову допомогу ЄС для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: