Зеленський ввів у дію санкції РНБО, в списку дев'ять іноземних компаній

Читать на русском
Санкції передбачають, зокрема, блокування активів, запобігання виведенню капіталів за межі України та заборону збільшення розміру статутного капіталу українських дочірніх підприємств.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти дев'яти іноземних компаній.

Про це йдеться в указі №739/2023 на офіційному сайті президента.

Стало відомо, які обмеження можуть увійти до 12-го пакету санкцій ЄС проти росіїЄврокомісія має намір зосередитися на забороні імпорту алмазів із росії в новому пакеті санкцій. Крім того, 12-й пакет обмежень проти рф включатиме і товари подвійного призначення, повідомляють ЗМІ.

Як зазначається, санкції терміном на десять років запроваджені проти наступних компаній: Sogeral Foundation, Haberfield Limited, Slavisilla Holdings Limited і Dendar Investment Fund Limited.

Згідно з документом, дворічні обмежувальні заходи введені проти: Alfa Finance Holdings Limited, Erasmony Limited, CTF Holdings S.A., Rissa Investments Limited й International Distribution Systems Limited.

При цьому, згадані компанії зареєстровані у Ліхтенштейні, Люксембурзі та на Кіпрі. Застосовані проти них санкції передбачають, зокрема, блокування активів, запобігання виведенню капіталів за межі України та заборону збільшення розміру статутного капіталу українських дочірніх підприємств.

Контроль за виконанням відповідного рішення покладене на секретаря РНБО.

Згідно з даними ЗМІ, компанії, проти яких введені санкції, пов'язані з російським олігархом Михайлом Фрідманом та його партнерами.

Нагадаємо, Європейська комісія невдовзі представить 12-й пакет санкцій проти рф. Урсула фон дер Ляєн розкрила подробиці підготовки нових обмежень для країни-окупанта.

Однак, як відомо, Угорщина буде блокувати 12-й пакет санкцій проти росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: