Стало відомо, які обмеження можуть увійти до 12-го пакету санкцій ЄС проти росії

Читать на русском
Єврокомісія має намір зосередитися на забороні імпорту алмазів із росії в новому пакеті санкцій. Крім того, 12-й пакет обмежень проти рф включатиме і товари подвійного призначення, повідомляють ЗМІ.
Фото: visegradinsight.eu

Єврокомісія має намір зосередитися на забороні імпорту алмазів із росії в новому пакеті санкцій.

Про це повідомляє Polskie Radio.

Зеленський розповів про складнощі в ухваленні нового пакету санкцій ЄС проти росіїЗапровадження Євросоюзом нового пакету санкцій проти росії – складний процес, який потребує зусиль багатьох союзників України. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

За даними журналістів, на вихідних ЄК проводила переговори з представниками європейських країн, «щоб дослідити настрої» відносно нового пакету санкцій.

Єврокомісія виступає за введення поступової заборони на імпорт алмазів із росії. Крім того, у ЄК хочуть затвердити механізм відстеження російських алмазів.

Очікується також, що 12-й пакет санкцій проти росії включатиме і товари подвійного призначення, які використовуються в цивільних та військових цілях.

Так, у ЄС мають намір запровадити обмеження на імпорт продукції, виготовленої зі сталі. Крім того, Євросоюз «хоче знову вдарити по комп'ютерних послугах та програмному забезпеченні, продовживши попередні санкції».

Водночас, «як свідчить багато ознак», пропозиції щодо санкцій щодо енергетичного сектору росії, включаючи атомну енергетику та скраплений газ, не враховуватимуться. Обмежень проти Білорусі поки що також не буде.

Нагадаємо, санкції проти росії вперше запровадили 31 липня 2014 року. З лютого 2022 р. їх значно розширили після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. З того часу ЄС запровадив 11 пакетів антиросійських санкцій.

Нещодавно президент Володимир Зеленський розповів про складнощі щодо прийняття нового пакету санкцій ЄС проти росії. А міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, у свою чергу, пояснив, на чому мають бути сфокусовані нові європейські санкції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: