Угорщина відмовиться погоджувати новий пакет санкцій проти рф за певних умов – голова МЗС

Читать на русском
Угорщина відмовиться погоджувати 12-й пакет санкцій проти росії, якщо до обмежень потраплять газова, нафтова й атомна сфери промисловості країни-терориста.
Getty Image

Угорщина буде блокувати 12-й пакет санкцій проти росії, якщо до обмежень потраплять газова, нафтова й атомна сфери промисловості країни-терориста.

Про це повідомив голова Міністерства закордонних справ Угорщини Петеро Сіярто російському виданню «РИА Новости».

За його словами, Угорщина відмовиться погоджувати те, що нібито суперечить національним інтересам його країни.

«Я можу вам сказати точно: якщо в наступному пакеті буде щось, що суперечить нашим національним інтересам, ми точно не погодимося на його ухвалення. Червона лінія для нас, очевидно, стосується енергетики, газу, нафти, атомної енергії та будь-яких інших аспектів, які можуть завдати шкоди нашій державній економіці», – заявив Сіярто.

Він також додав, що Будапешт не вважає необхідним продовжувати санкційну політику проти росії.

Нагадаємо, прем'єр-міністри Угорщини та Словаччини Віктор Орбан та Роберт Фіцо на зустрічі лідерів Євросоюзу у четвер виступили проти пакета допомоги Україні у розмірі 50 мільярдів євро.

Угорщина запропонувала вдвічі скоротити цей пакет допомоги. На думку уряду прем'єра Віктора Орбана, «поки що буде достатньо і цього».

Крім того, Угорщина блокує рішення ЄС щодо виділення Україні 500 млн євро військової допомоги. Орбан хоче з цього питання прямих переговорів з українською стороною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: