Розробники дронів, урядовці рф та банки: США розширили санкції проти росіян

Читать на русском
США запровадили нові санкції проти росії через війну в Україні. Під обмеження потрапили 30 фізосіб і майже 200 юридичних осіб рф.
Колаж 24 каналу

Влада США оголосила нові санкції проти росії за її агресію щодо України. Обмеження торкнулися фізичних та юридичних осіб.

Про це повідомила пресслужба Мінфіну США у четвер, 2 листопада.

Стало відомо, які обмеження можуть увійти до 12-го пакету санкцій ЄС проти росіїЄврокомісія має намір зосередитися на забороні імпорту алмазів із росії в новому пакеті санкцій. Крім того, 12-й пакет обмежень проти рф включатиме і товари подвійного призначення, повідомляють ЗМІ.

У Мінфіні зазначили, що сьогоднішні санкції «націлені на майбутнє енергетичне виробництво та доходи росії, металургійний та гірничодобувний сектори, оборонні закупівлі та причетних до підтримки воєнних зусиль російського уряду та інших зловмисних дій».

Всього до нового списку санкцій потрапили понад 30 фізичних осіб і майже 200 юридичних осіб рф.

Зокрема, США запровадили санкції щодо російського конструктора Олександра Захарова, який брав участь у розробці дронів «Ланцет». Під обмеження потрапили і члени його сім'ї.

Також до списку санкцій включені заступники голови Мінпромторгу рф Віктор Євтухов та Олексій Безпрозванних.

До «чорного списку» потрапили громадяни Ірландії, Швейцарії, Кіпру, Швеції, Латвії та Туреччини.

Серед нових підсанкційних юридичних осіб:

  • МДТУ імені М. Е. Баумана
  • Науково-технічний центр «Газпром нафти»
  • Підприємство Газпром нафта – Каталітичні системи
  • ФАУ Роскапбуд,
  • СПГ-завод Арктик СПГ-2
  • Корпорація Аеон.

Також США запровадили обмеження проти банків: ХКФ-банку, Російського стандарту, ВБРР, Абсолют банку, АФК Система та венчурного фонду Sistema SmartTech. Під обмеження потрапили компанії з Туреччини, ОАЕ, Китаю, Люксембургу та Сінгапуру.

Нагадаємо, у вересні США розширили санкції проти росі до списку потрапили десятки фізичних та юридичних осіб. Усього з початку повномасштабної війни США заарештували приватних російських активів за кордоном більше як на 1 мільярд доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: