Ще одна країна Європи запровадила нові санкції проти росії

Читать на русском
Північна країна підтримала санкції ЄС проти країни-агресора з деякими національними корективами.
Ілюстративне фотоapostrophe.ua

Норвегія приєдналась до 11-го пакету санкцій ЄС проти росії, який було введено ще у червні. Як відомо, скандинавська країна підтримала всі пакети санкцій ЄС.

Про це повідомляє сайт МЗС Норвегії.

ЄС готує новий пакет санкцій проти росії: ЗМІ дізналися, які обмеження можуть ввестиЄвропейський Союз працює над 12-м пакетом санкцій проти росії, його можуть представити вже наступного місяця. Про це повідомляє Bloomberg.

«Норвегія разом з Європою реагує на напад росії на Україну, що є порушенням міжнародного права. На знак солідарності з Україною ми підтримали всі пакети санкцій ЄС. Одинадцятий пакет санкцій спрямований на посилення існуючих санкцій та боротьбу з їх обходом. Це важливо, оскільки необхідно терміново зупинити потік грошей, які росія використовує для фінансування своєї жорстокої агресивної війни», - заявила міністр закордонних справ Норвегії Аннікен Хюйтфельдт.

У закордонному відомстві зазначили, що країна підтримала санкції ЄС проти країни-агресора з деякими національними корективами. Зокрема, вони передбачають заборону на транзит через росію товарів і технологій, які «можуть сприяти збільшенню військового і технологічного потенціалу рф».

Також заборону на продаж цінних паперів було поширено на цінні папери в будь-якій валюті.

Як зазначається, Норвегія розширила перелік юросіб, які пов'язані із російською військовою промисловістю, на яких поширюється заборона на експорт. У новому пакеті заборонено імпорт російської нафти, що надходить трубопроводом «Дружба» в Німеччину і Польщу. Було змінено переліки продукції із заліза і сталі, та список предметів розкоші, імпорт яких обмежено.

Однак влада країни не стала забороняти доступ до портів суднам, які беруть участь у перевалці нафти, які підозрюються в порушенні заборони на імпорт російської нафти або цінової стелі.

«Норвегія все ще розглядає, як найкраще реалізувати цю заборону в законодавстві, нормативні зміни з цього питання будуть внесені пізніше», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що санкції проти росії вперше запровадили 31 липня 2014 року. З лютого 2022 року їх значно розширили після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. З того часу ЄС запровадив 11 пакетів антиросійських санкцій.

Раніше глава євродипломатії Жозеп Боррель розповів про наслідки західних санкцій для росії.

Окрім цього, колишнього командира одного з відділень ПВК «Вагнер» Андрія Медведєва, який втік до Норвегії і просив там притулок, затримали при спробі нелегального перетину кордону з рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: