Нові санкції ЄС проти росії передбачають обмеження на понад 5 млрд євро – Bloomberg

Читать на русском
Євросоюз готується представити новий пакет санкцій проти росії. План передбачає запровадження обмежень на торгівлю товарами сукупною вартістю понад 5 млрд євро.
Фото: economic-policy.org

Євросоюз готується представити новий пакет санкцій проти росії. План передбачає запровадження обмежень на торгівлю товарами сукупною вартістю понад 5 млрд євро.

Про це повідомляє Bloomberg.

Боррель розповів про наслідки західних санкцій для росіїЗа рік санкції обмежили політичні та економічні можливості рф, відрізавши країну від ключових ринків, збільшивши витрати на торгівлю і значно погіршивши промисловий потенціал.

За даними журналістів, новий пакет санкцій включатиме обмеження на експорт зварювального обладнання, хімікатів та інших технологій, що використовуються у військових цілях. Також розглядаються ліцензійні заборони на програмне забезпечення та обмеження на імпорт оброблених металів та алюмінієвих виробів, товарів транспортного призначення та алмазів.

Сумарний обсяг усіх торгових обмежень, які можуть запровадити, оцінюється у 5,3 млрд євро.

«Дванадцятий пакет заходів ЄС з моменту початку вторгнення росії минулого року посилить обмеження на джерела доходів та промисловість Москви та зменшить можливості Кремля годувати свою військову машину», - йдеться у публікації.

Очікується також, що до списку санкцій буду внесені 100 фізичних та чотири десятки юридичних осіб. Також обговорюється заборона на репатріацію російських активів у ЄС та обмеження участі російських громадян у «чутливих» секторах.

Нагадаємо, санкції проти росії вперше запровадили 31 липня 2014 року. З лютого 2022 року їх значно розширили після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. З того часу ЄС запровадив 11 пакетів антиросійських санкцій.

Нещодавно президент Володимир Зеленський розповів про складнощі щодо прийняття нового пакету санкцій ЄС проти росії. А міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, у свою чергу, пояснив, на чому мають сфокусуватися нові європейські санкції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: