У санкціях США враховані дані щодо іноземних компонентів у російській зброї – Єрмак

Читать на русском
У санкційних пакетах США врахували дані українських фахівців щодо іноземних компонентів в російському озброєнні.
president.gov.ua

У санкційних пакетах США врахували дані українських фахівців щодо іноземних компонентів в російському озброєнні.

Про це написав керівник Офісу президента Андрій Єрмак в Telegram.

«Група Макфола-Єрмака розробляє санкційні пропозиції, які враховуються в пакетах. Конкретно в обмеженнях, які були введені США проти низки компаній, за допомогою яких постачалася західна мікроелектроніка росіянам для виробництва зброї, є значний відсоток нашої роботи з партнерами. Ми виявляли мікроелектроніку, розуміли, що за компанії допомагають її постачати», – йдеться у дописі.

Єрмак подякував українським експертам, інститутам та розвідці, які досліджують російське озброєння, виявляють іноземні компоненти та оперативно передають ці дані.

«Наша задача - позбавити російський ВПК можливостей виробляти озброєння. Без технологічних іноземних компонентів для рф це стане неможливим», – додав він.

Нагадаємо, раніше західні ЗМІ писали, що найкраща російська зброя, яка застосовується окупантами в Україні, містить чимало низькотехнологічних компонентів, а також багато імпортних деталей.

Нещодавно експерти підтвердили, що сучасне російське озброєння з величезною натяжкою може називатися російським. У ньому застосовуються сотні й сотні критично важливих компонентів, які постачаються іноземними компаніями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: