США вперше ввели санкції проти порушників стелі цін на нафту з рф – подробиці

Читать на русском
Американський уряд вперше запровадив санкції проти компаній за порушення цінової стелі на російську нафту. Мінфін США блокував право власності фірм на два судна, які використовували для постачання цієї нафти.
Ілюстративне фото / Shutterstock

Американський уряд вперше запровадив санкції проти компаній за порушення цінової стелі на російську нафту.

Відповідну заяву 12 жовтня було опубліковано на сайті Мінфіну США.

Які країни цього року імпортували найбільше російського викопного паливаКитай у першому півріччі став найбільшим імпортером російського викопного палива. Які країни ще імпортували і яку суму – на інфографіці.

Обмеження були введені проти компанії «Lumber Marine SA», яка базується в Об'єднаних Арабських Еміратах, а також проти турецької фірми «Ice Pearl Navigation Corp».

Мінфін США блокував право власності компаній на два судна, які використовувалися для постачання нафти в обхід обмежень.

Зазначається, що кораблі входили в порти росії і транспортували нафту країни-агресора за ціною, вищою за ту, яка була погоджена G7 і союзникам.

«Сьогоднішні дії демонструють нашу постійну відданість скороченню ресурсів Росії для її війни проти України. Ми, як і раніше, віддані реалізації політики цінового обмеження, яка має дві цілі: зменшення нафтових прибутків, на які покладається росія, і підтримання стабільності на світових енергетичних ринках», – заявив заступник міністра фінансів Уоллі Адейемо.

Нагадаємо, обмеження цін на сиру нафту набуло чинності у грудні 2022 року. Союзники встановили стелю цін на рівні 60 доларів.

Раніше ЗМІ повідомили, що група G7 не має наміру змінювати стелю цін на російську нафту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: