Урсула фон дер Ляєн розкрила подробиці підготовки 12-го пакету санкцій проти рф

Читать на русском
У суботу, 4 листопада, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн розкрила подробиці про підготовку 12-го пакету санкцій проти російської федерації.
Укрінформ

Європейська комісія невдовзі представить 12-й пакет санкцій проти рф. Також планують до кінця року погодити правові заходи для використання прибутків від заблокованих у ЄС активів країни-окупанта.

Про це заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у Києві 4 листопада.

«Ми будемо продовжувати зусилля, щоб примусити Росію заплатити за її агресивну війну. Вже наявні санкції глибоко уражають російську економіку, і вже дуже скоро ми запропонуємо нашим країнам-членам 12-й пакет санкцій», – сказала президентка Єврокомісії.

За її словами, нові санкції будуть запроваджені проти тих, хто причетний до воєнного вторгнення і окупації України, до жорстокого викрадення дітей, і проти тих, хто поширює фальшиві новини та пропаганду.

Крім цього, санкційний пакет включатиме нові імпортні та експортні заборони. І включатиме жорсткіші заходи щодо верхньої межі цін на нафту.

Також посилять заходи з унеможливлення обходу раніше запроваджених санкцій. Урсула фон дер Ляєн наголосила, що з усіх цих питань відбувається тісна координація з партнерами з «Великої сімки». Як очікується, пропозиції щодо 12-го пакету санкцій будуть представлені наступного тижня.

«Росія має заплатити ціну за руйнування та лихо, які вона спричинила. У цьому контексті є ще одна тема – використання прибутків від утримання більш ніж 200 мільярдів євро заблокованих російських суверенних активів. Щодо цих прибутків, я можу підтвердити, що ми вийдемо з пропозиціями до кінця року», – додала вона.

Раніше стало відомо, що Угорщина буде блокувати 12-й пакет санкцій проти росії, якщо до обмежень потраплять газова, нафтова й атомна сфери промисловості країни-терориста.

Також додамо, нещодавно влада США оголосила нові санкції проти росії за її агресію щодо України. Обмеження торкнулися фізичних та юридичних осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: