Зеленський розповів про складнощі в ухваленні нового пакету санкцій ЄС проти росії

Читать на русском
Запровадження Євросоюзом нового пакету санкцій проти росії – складний процес, який потребує зусиль багатьох союзників України. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.
Фото: Sky News

Запровадження Євросоюзом нового пакету санкцій проти росії – складний процес, який потребує зусиль багатьох союзників України.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час спілкування з журналістами в іспанській Гранаді, його цитує Укрінформ.

Кулеба пояснив, на чому має бути сфокусований 12-й пакет санкцій проти рфМіністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав ЄС якнайшвидше представити 12-й пакет санкцій проти російської федерації. За словами глави МЗС, під час розробки пакету потрібно сфокусувати свою увагу на двох ключових моментах.

«На жаль, кожен такий крок вимагає багатьох зусиль лідерів країн. Україна – не виняток. Ми над цим працюємо, ми намагаємось постійно об'єднувати всі зусилля, ми це робимо і лідери нам допомагають. 12-й пакет – складний», - сказав Зеленський.

Президент зазначив, що новий пакет містить непрості виклики – туди закладаються обмеження щодо керівництва Газпрому, ядерної галузі країни-окупанта та багатьох інших питань.

«Є багато різних викликів. Не треба боятися, що щоденна робота дасть бажаний та справедливий результат», – резюмував глава держави.

Нагадаємо, ЗМІ повідомляли, що Євросоюз може представити новий пакет санкцій вже у жовтні. За даними журналістів, туди можуть прописати заборону імпорту російських алмазів. Крім того, очікується, що у рамках пакету буде представлено механізм використання заморожених активів російського Центробанку.

Раніше глава євродипломатії Жозеп Боррель розповів про наслідки західних санкцій для росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: