Українські льотчики розпочнуть навчання на F-16 у США наступного тижня – Politico

Читать на русском
Українські пілоти розпочнуть підготовку до польотів на винищувачах F-16 на базі ВПС Нацгвардії США у штаті Аризона наступного тижня 16−22 жовтня.
Фото: zeit.de

Наступного тижня українські пілоти розпочнуть навчання на винищувачах F-16 на базі ВПС Національної гвардії у Тусоні, що в американському штаті Аризона.

Про це повідомляє видання Politico.

За даними видання, невелика група пілотів, яка прибула до США минулого місяця для проходження курсів англійської мови на авіабазі Лекленд у Техасі, склала перший іспит на знання мови та прямує на базу національної гвардії Морріс в Арізоні.

Очікується, що українці спочатку вивчатимуть основи експлуатації F-16 в аудиторії та на тренажерах, і лише після цього перейдуть до польотів на реальних літаках.

Утім для українців навчальну програму може бути прискорено, зважаючи на нагальну потребу для них повернутися на поле бою.

Раніше США оголосили, що разом із Нідерландами та Данією очолять коаліцію країн, які навчатимуть українців експлуатації та обслуговуванню F-16. Допомогти з навчанням погодилися 11 країн.

Також повідомлялося, що Бельгія поставить Україні F-16, проте це станеться не раніше 2025 року.

Також у Міноборони Данії озвучили терміни передачі Україні перших винищувачів F-16. Водночас у ЗМІ з'явилася інформація про намір Данії продати свої винищувачі Аргентині, що може вплинути на початкові домовленості з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: