Нідерланди відправлять частину своїх F-16 в Румунію для навчання українських пілотів

Читать на русском
Уряд Нідерландів незабаром відправить до Румунії літаки F-16. Винищувачі будуть використовуватись для навчання українських пілотів.
Фото: thehill.com

Уряд Нідерландів незабаром відправить до Румунії літаки F-16. Винищувачі будуть використовуватись для навчання українських пілотів.

Про це повідомила міністерка оборони Кайса Оллонгрен, її цитує NL Times.

Винищувачі F-16 для України: що відомо про навчання пілотів та постачання літаківНідерланди та Данія оголосили про готовність передати Україні винищувачі F-16. Перші літаки прибудуть цього року. Наші пілоти вже проходять підготовку одразу у кількох країнах. Докладніше – на інфографіці.

Вона уточнила, що F-16 буде відправлено до нового навчального центру в Румунії «через кілька тижнів».

«Все йде дуже добре. Ми сподіваємося передати від 12 до 18 літаків незабаром, а це означає, що центр зможе скоро розпочати роботу», – сказала Оллонгрен.

Вона не стала називати терміни передачі Україні винищувачів F-16, але запевнила, що українська сторона отримає 24 із 42 літаків, які є на озброєнні. Решта техніки буде використана для навчання пілотів.

Міністр також наголосила, що Нідерланди працюють над додатковою допомогою українській системі ППО. За словами Оллонгрен, Нідерланди «зможуть зробити ще більше найближчими місяцями».

Нагадаємо, навчання пілотів на американських F-16 стартувало в середині серпня. Очікується, що перші винищувачі від Нідерландів передадуть Україні в 2024 році.

Раніше у ЗСУ заявили, що українські пілоти, які проходять навчання за кордоном, за кілька тижнів почнуть польоти з інструкторами на реальних літаках F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: