Українські пілоти скоро почнуть літати на F-16 з інструкторами – Ігнат

Читать на русском
Українські пілоти, які проходять навчання за кордоном, за кілька тижнів розпочнуть польоти на реальних літаках F-16.
Фото: Lockheed Martin

Українські пілоти, які проходять навчання за кордоном, за кілька тижнів розпочнуть польоти з інструкторами на реальних літаках F-16.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону 12 жовтня.

Винищувачі F-16 для України: що відомо про навчання пілотів та постачання літаківНідерланди та Данія оголосили про готовність передати Україні винищувачі F-16. Перші літаки прибудуть цього року. Наші пілоти вже проходять підготовку одразу у кількох країнах. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, навчання пілотів просувається досить успішно.

«Справді, хлопці роблять все можливе, щоб якнайшвидше, хоча б перша група закінчила, яка і стане першими, хто експлуатуватиме ці літаки в Україні. Проходять уже тренажерну підготовку», – сказав він.

Ігнат висловив думку, що за кілька тижнів вже будуть польоти з інструктором на реальних літаках F-16.

«Я думаю, що це можливо», – зазначив Ігнат.

Спікер Повітряних сил ЗСУ додав, що кожен пілот має індивідуальну програму, і після роботи з інструкторами розпочнуться вже самостійні вильоти.

Також він розповів, що продовжується навчання і тих пілотів, які залишилися в Україні.

«В Україні (це симулятори, це віртуальне знайомство з кабіною та виконання певних завдань у мережі), далі пілоти, які вже зараз перебувають на навчанні у США, інших країнах, вже проходять тренажерну підготовку», – повідомив речник ЗСУ.

За його словами, це повноцінний літак фактично, 100% відтворено кабіну пілота, і пілоти вже виконують фактично реалістичніше всі завдання, які їм ставлять інструктори.

Нагадаємо, навчання пілотів на американських F-16 стартувало в середині серпня. Нещодавно військові показали, як наші пілоти адаптуються до F-16 в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: