Урядовий шатдаун у США може вплинути на навчання українських льотчиків на F-16 – Пентагон

Читать на русском
Можлива тимчасова зупинка роботи державних органів США може негативно вплинути на процес підготовки українських пілотів на винищувачах F-16.
Фото: Міноборони Нідерландів

Можливе тимчасове припинення роботи уряду у США («шатдаун») може негативно вплинути на навчання українських пілотів на винищувачах F-16. Це ж стосується і обслуговувального персоналу літаків.

Про це на брифінгу заявила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

За словами представниці Пентагону, «шатдаун – це найгірший сценарій, який може настати для Міністерства» в плані навчання українців на винищувачах.

Військовий персонал у США продовжує виконувати свої обов’язки навіть в умовах шатдауну. Але цивільні працівники, – наприклад, ті, що беруть участь у підготовці українських пілотів для навчання англійською мовою, – як правило, мають йти у неоплачувану відпустку, пояснила Сінгх.

«Ми сподіваємося, що Конгрес зможе працювати і знайти двопартійний, двопалатний спосіб уникнути закриття уряду. Але ми ще опрацьовуємо додаткові деталі щодо впливу програм», – додала вона.

Зазначимо, тренування українських пілотів та техперсоналу має початися після того, як вони пройдуть мовні курси. Як підтвердила представниця Пентагону, ці курси вже почалися, але вона не змогла сказати, як довго вони триватимуть.

Раніше ми повідомляли, що постачання військової допомоги Україні може ускладнитися, якщо з наступного місяця частина уряду США припинить свою роботу через так званий шатдаун.

Також стало відомо, що на відміну від минулого року, тепер у демократів немає більшості в Палаті представників, і це може впливати і на виділення грошей Конгресом на потреби України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: