Данія, ймовірно, продасть Аргентині раніше обіцяні Україні літаки F-16

Читать на русском
Аргентина прагне домовитись з урядом Данії про придбання близько 40 винищувачів F-16, які мають допомогти їй повернути бойову авіацію. Ймовірно, мова йде про літаки, раніше обіцяні Україні.
Фото: Staff Sgt. Cherie A. Thurlby, U.S. Air Force

Данія має намір продати Аргентині близько винищувачів F-16 Fighting Falcon. Цю угоду вже схвалили США.

Про це пише Associated Press.

Винищувачі F-16 для України: що відомо про навчання пілотів та постачання літаківНідерланди та Данія оголосили про готовність передати Україні винищувачі F-16. Перші літаки прибудуть цього року. Наші пілоти вже проходять підготовку одразу у кількох країнах. Докладніше – на інфографіці.

У матеріалі говориться, що нещодавно США дали дозвіл Аргентині на потенційну закупівлю літаків F-16. Винищувачі, які країна планує придбати у Данії, «мають допомогти їй покращити свої можливості забезпечувати протиповітряну оборону, та стан повітряних сил загалом».

Повідомляється, що Данія попередньо погодилась на продаж літаків Аргентині, незважаючи на обіцянку поставити авіацію ЗСУ.

Згідно з офіційними документами, на даний момент Данія має на озброєнні 40 винищувачів F-16. Раніше влада країни збиралася надати Україні 19 літаків. Так, навіть за умови поставки Аргентині 30 винищувачів, Україні не дістанеться й половини обіцяної авіації.

За інформацією AP, остаточне рішення має прийняти уряд Аргентини, виходячи зі своїх фінансових можливостей.

Нагадаємо, уряд Данії розраховує, що передача перших американських літаків F-16 для Збройних Сил України відбудеться до травня 2024 року.

Також повідомлялося, що Бельгія поставить Україні F-16, але не раніше 2025 року.

Раніше Володимир Зеленський назвав необхідну Україні кількість винищувачів F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: