У Повітряних силах розповіли, як просувається навчання українських пілотів на F-16

Читать на русском
Українські пілоти розпочали роботу з авіаційними тренажерами у рамках програми навчання управлінню американськими винищувачами F-16.
Фото: AFP

Українські пілоти розпочали роботу з авіаційними тренажерами у рамках програми навчання управлінню винищувачами F-16.

Про це повідомив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Винищувачі F-16 для України: що відомо про навчання пілотів та постачання літаківНідерланди та Данія оголосили про готовність передати Україні винищувачі F-16. Перші літаки прибудуть цього року. Наші пілоти вже проходять підготовку одразу у кількох країнах. Докладніше – на інфографіці.

«Вони вже літають на авіаційних тренажерах. Це не симулятор, це вже фактично повноцінний літак – кабіна тренажера повністю повторює кабіну F-16», - розповів Ігнат.

Спікер додав, що наступний етап передбачає польоти з інструктором на справжніх літаках.

Крім того, Ігнат повідомив, що військове командування вже формує нові групи пілотів, які також пройдуть навчання на F-16.

«Тут, на місці, льотчики виконують домашнє завдання з вивчення англійської мови та адаптуються до F-16 за допомогою симуляторів», – уточнив Ігнат.

Нагадаємо, навчання пілотів на американських F-16 стартувало в середині серпня. Нещодавно військові показали, як наші пілоти адаптуються до F-16 в Україні.

Раніше президент Володимир Зеленський назвав необхідну Україні кількість винищувачів F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: