Українських пілотів включать у першу хвилю навчання на F-16 у Румунії – Зеленський

Читать на русском
Зеленський у Румунії домовився, що українські пілоти будуть включені до першої хвилі навчання на F-16 у новому центрі підготовки.
Ukrainian Presidential Press Service/Reuters

Українських пілотів включать у першу хвилю навчання на американських винищувачах F-16 у новому центрі підготовки у Румунії.

Винищувачі F-16 для України: що відомо про навчання пілотів та постачання літаківНідерланди та Данія оголосили про готовність передати Україні винищувачі F-16. Перші літаки прибудуть цього року. Наші пілоти вже проходять підготовку одразу у кількох країнах. Докладніше – на інфографіці.

Про це за підсумками переговорів із президентом Клаусом Йоганнісом повідомив Володимир Зеленський.

«Є надзвичайно важливе рішення про підготовку в Румунії пілотів для F-16: створюється Центр підготовки пілотів. Ми обговорили з паном Президентом Клаусом Йоганнісом, як прискорити цю підготовку, і домовились, що українські пілоти будуть включені до першої хвилі навчання», – повідомив український лідер.

Раніше Зеленський також анонсував гарні новини щодо артилерії та ППО.

Нагадаємо, у середині серпня стартувало навчання українських пілотів на F-16. У Повітряних силах повідомили, що наші льотчики вже розпочали роботу з авіаційними тренажерами у рамках програми навчання.

За інформацією ЗМІ, військове керівництво України розраховує, що вже на початку лютого невелика група бойових пілотів буде готовою до польотів на винищувачах F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: