Моравецький розповів, яку зброю Польща продовжує надавати Україні

Читать на русском
Польща передає ЗСУ зброю на підставі підписаних раніше контрактів, перебуваючи у постійному контакті з Вашингтоном щодо допомоги Україні.
Фото: Shutterstock

Польща продовжує надавати Україні зброю за минулими контрактами. Варшава також перебуває в постійному контакті зі США щодо передачі військової допомоги Києву.

Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Дипломатичний скандал між Україною та Польщею: яку підтримку надавала Варшава під час війниНа тлі дипломатичного скандалу між Польщею та Україною пропонуємо згадати, що саме Варшава зробила для нас після початку повномасштабної війни.

Він уточнив, що Польща зараз передає Україні тільки ту зброю, яку вона законтрактувала.

«Завдяки виробництву і закупівлям ми самі зміцнюємо нашу армію. А інших ми заохочуємо, щоб вони передавали зброю Україні», – заявив Моравецький.

Він також наголосив на великій ролі допомоги Україні з боку Польщі та США на початку повномасштабного вторгнення росії.

«Перебуваємо в постійному контакті з американцями з українських питань. Ми будемо робити все можливе, щоб вони і наші європейські союзники допомагали Україні аж до перемоги над росією», – запевнив Моравецький.

Нагадаємо, у вересні польський прем'єр заявив, що Польща більше не постачає Україні своєї зброї, оскільки зосередилася на посиленні власної оборони.

Після цього в уряді Польщі уточнили заяву Моравецького про постачання зброї Україні.

Пізніше президент Польщі Анджей Дуда запевнив, що між Україною та Польщею немає дипломатичного конфлікту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: