Зеленський в Любліні нагородив волонтерів і подякував Польщі

Читать на русском
Як зазначив керівник держави, будь-які виклики на спільному шляху – ніщо порівняно з міцністю між українцями й поляками.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський у Любліні вручив державні нагороди польській журналістці та медику-волонтеру, а також подякував народу Польщі.

Про це повідомляє сайт президента України.

Як зазначив керівник держави, будь-які виклики на спільному шляху – ніщо порівняно з міцністю між українцями й поляками.

«Я пишаюся тим, що в України є таке сильне сусідство. Я вам хочу подякувати. Я хочу подякувати всьому польському народові, всім людям, які з перших днів відкривали свої сім’ї, свої домівки, відкривали себе й допомагали. Я вважаю, що будь-які виклики на нашому спільному шляху – це ніщо порівняно з тим, що є така міцність між нашими людьми», - йдеться у повідомленні президента.

Повертаючись після робочого візиту до Канади та перебуваючи в Любліні, Зеленський вручив державні нагороди громадянам Польщі: журналістці Б’янці Залевській та медику-волонтеру Даміану Дуді.

Журналістка TVN Discovery Poland Б’янка Залевська з 2014 року працювала в зоні АТО на Донбасі, де отримала важке поранення. Як волонтер збирала й передавала в Україну гуманітарну допомогу. З початком повномасштабної війни рф проти України надала значну допомогу підрозділам Збройних Сил України, як волонтер допомагала в транспортуванні важкохворих дітей до шпиталів Польщі.

Медик-рятувальник Даміан Дуда зібрав команду медиків, які власним коштом закуповували необхідні медичні препарати та приїздили в Україну, щоб надавати екстрену медичну допомогу й евакуйовувати до стабілізаційного пункту воїнів, поранених на лінії фронту. Також він створив фонд, із якого фінансується закупівля медикаментів для команд медиків-волонтерів в Україні.

Нагадаємо, Зеленський після своїх візитів у Канаду та США прилетів в Ірландію. В аеропорту «Шеннон» український лідер провів незаплановану зустріч із Головою Суверенної Ради Республіки Судан Абдель Фаттахом аль-Бурганом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: