Польща не брала участі у Форумі оборонних індустрій, хоча отримала запрошення – у Варшаві це спростовують

Читать на русском
Посол України у Польщі Василь Зварич повідомив, що Варшава однією з перших отримала запрошення на Форум оборонних індустрій, проте не направила до Києва жодного представника. Польська влада це спростовує.
Фото: TVN24

Польща однією з перших отримала запрошення на Форум оборонних індустрій, проте не направила до Києва жодного представника.

Про це заявив посол України у Польщі Василь Зварич, його цитує TVN24.

Дипломатичний скандал між Україною та Польщею: яку підтримку надавала Варшава під час війниНа тлі дипломатичного скандалу між Польщею та Україною пропонуємо згадати, що саме Варшава зробила для нас після початку повномасштабної війни.

Відповідаючи на запитання, чому польської делегації не було на Форумі, посол сказав, що «це питання до польської сторони».

«Ми запросили всіх із дружніх нам країн, у тому числі й компанії оборонної промисловості. Польща однією з перших отримала це запрошення, тому ми очікували на участь польської сторони», – сказав Зварич.

Посол додав, що Україна з повагою ставиться до рішень країн-партнерів, але це «не причина звинувачувати Україну в тому, що Польща не була присутня на заході».

Коментуючи слова Зварича, міністр держмайна Польщі Яцек Сасін в коментарі Radio Zet заявив, що найбільший державний оборонний концерн Польщі Polska Grupa Zbrojeniowa не отримував запрошення на Форум.

«Ми останнім часом бачили багато недружніх кроків України. Боюся, це пов'язано з поточними політичними інтересами української влади, яка вважає, що поки у Польщі йде виборча кампанія, краще налагоджувати партнерство з Німеччиною», – стверджує Сасін.

Нагадаємо, 20 вересня прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив, що країна більше не передає зброю для України.

Через деякий час президент Анджей Дуда уточнив, що уряд Польщі не відмовляється від передачі Україні вживаної військової техніки, яка заміщатиметься за рахунок закупівлі нових видів озброєнь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: