У Польщі визнали, що їхній оборонний концерн запрошували на форум в Україні

Читать на русском
У Польщі підтвердили, що концерн отримував від України лист із запрошенням на Форум оборонних технологій.
Ілюстративне фотоУкрінформ

Міністр державних активів Польщі Яцек Сасін офіційно вибачився за попередню заяву про те, що Україна нпачебто не запрошувала збройні польські компанії на Форум оборонних індустрій у Києві.

Про йдеться у повідомленні Сасіна на сторніці у Twitter.

Дипломатичний скандал між Україною та Польщею: яку підтримку надавала Варшава під час війниНа тлі дипломатичного скандалу між Польщею та Україною пропонуємо згадати, що саме Варшава зробила для нас після початку повномасштабної війни.

«Після розмови з президентом Polska Grupa Zbrojeniowa (оборонної компанії – ред.) я отримав інформацію, що PGZ отримала запрошення… З огляду на вищевикладене, я виправляю свою заяву. Прошу вибачення за непорозуміння», – додав Сасін.

При цьому, концерн PGZ також прокоментував ситуацію, підкресливши «постійне й тісне двостороннє співробітництво» з Україною та згадавши зокрема домовленість про обслуговування танків Leopard 2A4, які західні країни передали Збройним Силам України.

Водночас, речниця PGZ Беата Перковська підтвердила, що концерн отримував від України лист із запрошенням на Форум оборонних технологій, але через «інші обставини» не зміг узяти в ньому участь – що, однак, відбулося «за узгодженням із українською стороною».

Нагадаємо, що Польща однією з перших отримала запрошення на Форум оборонних індустрій, проте не направила до Києва жодного представника.

А 20 вересня прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив, що країна більше не передає зброю для України.

Через деякий час президент Анджей Дуда уточнив, що уряд Польщі не відмовляється від передачі Україні вживаної військової техніки, яка заміщатиметься за рахунок закупівлі нових видів озброєнь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: