Європа буде повністю об’єднаною лише після вступу України в ЄС – Моравецький

Читать на русском
Лише з Україною як повноправним членом Євросоюзу Європа буде повністю об’єднана, заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.
Прем'єр-міністр Польщі Матеуш МоравецькийФото: dailylviv.com

Європа буде повністю об’єднаною лише у випадку приєднання України до Європейського Союзу.

Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час вручення президентові України Володимиру Зеленському та українському народові премії Карла Великого, передає Укрінформ.

Коли Україна стане членом Євросоюзу: прогнози українських та європейських політиківПрогнози українських та європейських політиків щодо термінів вступу України до ЄС – на інфографіці.

Україна зараз бореться за європейські цінності і стоїть на боці добра, відтак Європа повинна беззастережно підтримати українців у війні з росією, переконаний Моравецький.

«Сьогоднішня церемонія – це черговий символ поступового зближення євроінтеграції України з європейською родиною. Європа буде повністю об’єднаною тоді, коли Україна стане її повноправним членом», – підкреслив польский прем’єр.

За словами Моравецького, європейський гуманізм часто йде в парі із компромісом, замиренням, і навіть іноді означає «пакт із дияволом».

«Це погане рішення, оскільки воно лише продовжує страждання людей, що знаходяться під тиском диктатора. Так було колись із Гітлером, так зараз є з путіним – спочатку у випадку з Грузією, потім із Кримом у 2014 році і зараз», – наголосив Моравецький.

Він підкреслив, що Європа лишається великою і здатна досягати консенсусу, не піддаючись на шантаж російської неоімперії.

Також Моравецький наголосив, що зараз ЄС «складає іспит» і має пам’ятати про складні уроки історії, «поки не стало пізно».

Нагадаємо, Сенат Польщі ухвалив резолюцію про членство України в НАТО.

Також у Польщі не виключають, що вимагатимуть від росії репарацій за Другу світову війну.

Раніше посли країн Євросоюзу не затвердили 11-й пакет санкцій проти росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: