Дуда пояснив, яку зброю Польща буде готова постачати Україні

Читать на русском
Уряд Польщі не відмовляється від передачі Україні уживаної військової техніки, яка заміщатиметься за рахунок закупівлі нових видів озброєнь. Про це повідомив президент країни Анджей Дуда.
Фото: Reuters

Уряд Польщі не відмовляється від передачі Україні уживаної військової техніки, яка буде заміщуватися за рахунок закупівлі нових видів озброєнь.

Про це у коментарі порталу Super Express заявив президент країни Анджей Дуда, коментуючи недавнє висловлювання прем'єр-міністра Матеуша Моравецького про те, що Варшава більше не постачає Україні свою зброю.

Дипломатичний скандал між Україною та Польщею: яку підтримку надавала Варшава під час війниНа тлі дипломатичного скандалу між Польщею та Україною пропонуємо згадати, що саме Варшава зробила для нас після початку повномасштабної війни.

«Я б зовсім інакше інтерпретував заяву прем'єр-міністра. Можливо тому, що я нещодавно з ним розмовляв, зокрема про передачу техніки Україні», – сказав Дуда.

За словами президента, «не може бути й мови» про передачу нової техніки, наприклад, гаубиць К2 або танків К9, оскільки ця зброя «має послужити посиленню польської армії».

«Але це не означає, що ми взагалі не передаватимемо зброю Україні. Коли старе обладнання замінюється сучасним, я не бачу проблеми в тому, щоб передати його українцям. Ми маємо контролювати свої емоції, бо треба пам'ятати, хто виграє від того, що Польща та Україна розійдуться. Наслідки можуть бути трагічними», – наголосив польський лідер.

Нагадаємо, 19 вересня Володимир Зеленський, коментуючи заборону деяких країн на імпорт українського зерна, заявив, що «деякі в Європі підривають солідарність та влаштовують політичний театр, роблячи із зерна трилер».

20 вересня прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив, що країна більше не передає зброю для України. Згодом в уряді Польщі уточнили заяву Моравецького про постачання зброї Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: