Моравецький порівняв газовий союз путіна та Меркель з пактом Молотова-Ріббентропа

Читать на русском
Близькі відносини Німеччини і росії у газовій сфері призвели до російської агресії проти України. Пакт Молотова-Ріббентропа можна прирівняти до енергетичного пакту путін-Меркель, сказав Моравецький.
Фото: GettyImages

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький розкритикував колишню канцлерку Німеччини Ангелу Меркель за домовленості про постачання енергоресурсів із росії. Він провів паралелі з пактом Молотова-Ріббентропа, який відкрив шлюзи Другої світової війни.

Про це політик заявив 17 вересня після офіційних заходів у Варшаві з нагоди 84-річчя початку агресії СРСР проти Польщі, передає PAP.

Хто із західних лідерів не визнав помилковості своєї політики щодо УкраїниЯк західні політики – Ангела Меркель, Барак Обама та інші – коментують свої старі помилки щодо України.

«Не варто забувати про небезпеки німецько-російського альянсу, що є нині. Саме цей союз призвів до можливості нападу росії на Україну – перш за все через жахливу газову, сировинну політику, яку проводила Німеччина», – сказав прем’єр Польщі.

Моравецький наголосив, що «так як існував пакт Молотова-Ріббентропа, існував і де-факто газовий й енергетичний пакт Меркель-путін».

Крім того, глава польского уряду розкритикував попередника на посаді Дональда Туска за нібито проросійськість і зближення з Німеччиною.

Нагадаємо, 1 вересня 2022 року Польща офіційно звернулася до Німеччини з вимогою про виплату військових репарацій за завдану шкоду під час Другої світової війни.

Уряд Німеччини відхилив заклик Польщі до переговорів щодо репарацій за Другу світову війну, оскільки це питання «закрите».

Проте Польща не визнала відмову Німеччини вести переговори про репарації.

У Польщі не виключають, що вимагатимуть від росії репарацій за Другу світову війну

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: