Дуда запевнив, що між Україною та Польщею немає дипломатичного конфлікту

Читать на русском
Україна та Польща обговорюють проблемні питання, а жодного дипломатичного конфлікту між країнами немає. Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда.
Фото: Miguel Angelo Pereira/AP

Між Україною та Польщею немає жодного дипломатичного конфлікту. Наразі між країнами тривають переговори стосовно проблемних питань, а відносини не були призупинені.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда в ефірі Polsat News у неділю, 8 жовтня.

Дипломатичний скандал між Україною та Польщею: яку підтримку надавала Варшава під час війниНа тлі дипломатичного скандалу між Польщею та Україною пропонуємо згадати, що саме Варшава зробила для нас після початку повномасштабної війни.

Дуда зазначив, що за необхідності спілкується з президентом Володимиром Зеленським.

Також він наголосив, що контракти польських оборонних компаній на поставку в Україну автомобілів «Росомаха», систем «Краб», «Піорун» і карабінів «Грот» продовжують діяти.

Водночас польський президент висловив жаль через те, що «в Україні не акцентують увагу на тому, що транзит зерна через Польщу працює постійно».

Крім того, Дуда зауважив, що «завжди реагуватиме, коли дії України будуть небезпечними для Польщі – як це було коли зерно з України заполонило ринок і завдало шкоди інтересам польських фермерів».

Нагадаємо, Анджей Дуда заявив, що напад на Ізраїль сприятиме агресії росії проти України.

Також повідомлялося, що на початку жовтня Україна одержала від Польщі партію відремонтованих Leopard 2.

Раніше США закликали Польщу прокоментувати позицію щодо підтримки України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: