У Польщі підготували транзитні коридори для експорту українського зерна

Читать на русском
Польща підготувала транзитні коридори, якими Україна зможе експортувати своє зерно країнам, які його потребують.
Укрінформ

Польща підготувала транзитні коридори, якими Україна зможе експортувати своє зерно країнам, які його потребують.

Про це повідомив президент Польщі Анджей Дуда в етері TVP1.

За його словами, країна підготувала транзитні коридори, якими Україна зможе експортувати своє зерно, однак Варшава залишить у силі свою заборону на експорт.

Дипломатичний скандал між Україною та Польщею: яку підтримку надавала Варшава під час війниНа тлі дипломатичного скандалу між Польщею та Україною пропонуємо згадати, що саме Варшава зробила для нас після початку повномасштабної війни.

Дуда вважає це рішення цілком правильним. При цьому він додав, що необхідно зробити все, аби транзит українського зерна був якомога більшим.

«Завдяки праці наших фермерів ми самодостатні. Нам не потрібне зерно з України. Їх чудові врожаї під час війни дуже мало дісталися країнам, які їх справді потребували. У Польщі підготували транзитні коридори, завдяки яким українське зерно може проходити через Польщу та експортуватися куди потрібно. Ми намагаємося допомогти Україні й тим країнам, які потребують цієї допомоги», – наголосив польський лідер.

Нагадаємо, 19 вересня Володимир Зеленський, коментуючи заборону деяких країн на імпорт українського зерна, заявив, що «деякі в Європі підривають солідарність та влаштовують політичний театр, роблячи із зерна трилер».

Наступного дня прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив, що країна більше не передає зброю для України. Втім президент Польщі Анджей Дуда відреагував на заяву прем'єр-міністра і наголосив, що слова були інтерпретовані найгіршим чином та вирвані з контексту.

Додамо, що 22 вересня Матеуш Моравецький попередив Зеленського, щоб той більше не «ображав» поляків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: