У ДБР розповіли, скільки справ розслідують за фактами порушень у військкоматах та ВЛК

Читать на русском

За фактами порушень, пов'язаних із роботою військкоматів та військово-лікарських комісій, ДБР розслідує 260 кримінальних справ.
radiosvoboda.org

ДБР розслідує 260 кримінальних проваджень за фактами порушень, пов'язаних із роботою територіальних центрів комплектування та військово-лікарських комісій.

Про це повідомляє пресслужба правоохоронного органу.

За інформацією Держбюро розслідувань, до суду вже направлено 21 обвинувальний акт щодо 35 осіб. Крім того, ще 58 особам повідомили про підозру

У рамках цих кримінальних проваджень ДБР також задокументувало факти отримання чиновниками хабарів на суму майже 4 млн гривень. Суди заарештували майна хабарників на суму понад 3,2 млн гривень.

Нагадаємо, у вересні було викрито злочинну групу чиновників Самбірської міжрайонної медико-соціальної експертної комісії та Турківської міської лікарні. Вони вимагали хабар у військового за встановлення другої групи інвалідності його батькові, що дозволяло б завершити службу.

Також у Львівській області було затримано заступника начальника одного з відділів Самбірського районного ТЦК та військовослужбовця-водія цього відділу, причетних до побиття та незаконного утримання чоловіка.

Пізніше у начальника цього ТЦК виявили ознаки надбання необґрунтованих активів на понад 4,4 млн грн.

ДБР також розслідує побиття чоловіка у приміщенні Чернівецького обласного військкомату та у Тернопільському ТЦК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: