Побиття чоловіка у ТЦК Чернівців: ДБР розпочало розслідування

Читать на русском
У Чернівцях розслідують побиття чоловіка у приміщенні військкомату. Подія сталася ще в липні 2022 року, проте набула розголосу зараз.
скрін з відео

У мережі з'явилося відео побиття чоловіка у приміщенні Чернівецького обласного військкомату, яке сталося понад рік тому. ДБР проводить розслідування дій військових та поліцейських, які потрапили на відео.

Про це повідомила пресслужба ДБР 9 жовтня.

Побиття у Рівненському військкоматі: співробітник ТЦК постачав наркотики своєму начальникуПрацівник Рівненського районного ТЦК видобував амфетамін для свого начальника, якого раніше затримали за побиття підлеглого.

«Працівники ДБР здійснюють розслідування щодо побиття чоловіка у приміщенні Чернівецького обласного територіального центру комплектування та соцпідтримки. У межах розслідування кримінального провадження вивчаються дії працівників центру комплектування та правоохоронців щодо застосування сили до громадянина», – йдеться у повідомленні.

У ДБР уточнили, що встановлено особи всіх фігурантів, присутніх на відео. Також відомо, що чоловік, який постраждав, тоді отримав легкі тілесні ушкодження.

«Вирішується питання щодо повідомлення про підозру в завданні умисних легких тілесних ушкоджень, перевищенні військовою службовою особою влади, вчиненої в умовах воєнного стану, викрадення людини, що супроводжувалося заподіянням їй фізичних страждань», – додали в ДБР.

У мережі з'явилося відео побиття чоловіка у Чернівцях. Кадри датовані 30 липня 2022 року. Близько 03:30 чоловіка в наручниках завели, ймовірно, до держустанови двоє поліцейських. Також у приміщенні з'явився чоловік у цивільному, який ударив головою затриманого, коли той зробив кілька кроків до нього.

Відео з камери спостереження в міському ТЦК, яке Суспільному надіслали анонімноСуспільне Чернівці

Деталі інциденту з побиттям чоловіка у Чернівецькому ТЦК описало Суспільне з посиланням на анонімне джерело.

За їхньою версією, невідомий викликав поліцію в комендантську годину через нібито чиєсь знущання над твариною. Виклик не підтвердився, після чого чоловіка, який жив за адресою виклику, забрали патрульні та привезли до Чернівецького ТЦК.

Там перебували троє працівників центру та сторонні люди, які в присутності патрульних чинили фізичне та психологічне насильство над чоловіком, щоб він підписав повістку.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо про побиття чоловіків у військкоматі на Львівщині. Тоді у військкома знайшли мільйонні активи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: