У Запоріжжі викрили посадовця військкомату, який «конфіскував» автомобілі у підприємства

Читать на русском
У запорізькому військкоматі викрили чиновника, який незаконно вилучив автомобілі у підприємства на 11 мільйонів гривень.
Укрінформ

У запорізькому військкоматі викрили чиновника, який незаконно вилучив автомобілі у підприємства на 11 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань на офіційному сайті.

Правоохоронці розповідають, що на початку повномасштабного вторгнення рф офіцер військкомату займався мобілізацією автомобілів, обираючи машини на свій смак. У березні минулого року він прийшов на стоянку, яка знаходиться поза межами територіальної юрисдикції військкомату.

Чиновник ТЦК був з озброєним супроводом. Власників підприємств, яким належать автомобілі, у той момент на стоянці не було. Відтак офіцер «конфіскував» авто, ключі від яких були у присутнього на майданчику водія. Йдеться про 4 вантажівки вартістю майже 11 мільйонів гривень.

У суботу, 7 жовтня, стало відомо, що офіцеру ТЦК оголошено про підозру у перевищені службових повноважень в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України). Йому загрожує до 12 років в'язниці.

Нагадаємо, ДБР разом із СБУ викрили злочинну групу серед чиновників Самбірської міжрайонної медико-соціальної експертної комісії та Турківської міської лікарні. Вони вимагали хабар у військового за встановлення другої групи інвалідності його батькові, що дозволяло б завершити службу.

Також писали, що на Львівщині затримали працівників військкомату, які тиждень незаконно утримували чоловіка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: