На Львівщині затримали працівників військкомату, які тиждень незаконно утримували чоловіка

Читать на русском
Затримано співробітників Самбірського районного ТЦК, які тиждень незаконно утримували та били чоловіка. Вчора відео знущань потрапило до мережі.
Фото: ДБР

У Львівській області затримали заступника начальника одного з відділів Самбірського районного ТЦК та військовослужбовця-водія цього відділу, причетних до побиття та незаконного утримання чоловіка.

Про це повідомляє Держбюро розслідувань.

19 вересня у мережі з'явилося відео, як співробітник ТЦК б’є чоловіка, при цьому погрожуючи йому зброєю.

«Встановлено, що фігуранти утримували потерпілого у приміщенні військкомату з 12 вересня 2023 року. Вони морили його голодом, били та знущалися аби він добровільно пройшов військово-лікарську комісію», – розповіли правоохоронці.

Вирішується питання повідомлення їм про підозру у незаконному позбавленні волі, тортурах та перевищенні військовою особою службових повноважень (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127, ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Нагадаємо, 27 липня у Рівненській області затримали начальників обласного та районного військкоматів. Один із них побив підлеглого дерев'яною битою, другий зняв це на телефон. А під час обшуків у одного з воєнкомів знайшли речовину, схожу на амфетамін. Пізніше з'ясувалося, що працівник ТЦК добував амфетамін для свого начальника.

Суд заарештував керівника обласного військкомату.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: