Корупція в МСЕК на Львівщині: чиновниця намагалася з’їсти хабар при затриманні

Читать на русском
Лікар під час затримання намагалася з'їсти купюру у 100 доларів. Це була частина хабара, яку вона зі спільниками вимагала у військового.

ДБР разом із СБУ викрили злочинну групу серед чиновників Самбірської міжрайонної медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) та Турківської міської лікарні. Вони вимагали хабар у військового за встановлення другої групи інвалідності його батькові, що дозволяло б завершити службу.

Про це повідомляє пресслужба ДБР 29 вересня.

Військовий облік для жінок: хто і навіщо має йти до ТЦК із жовтняДеякі жінки мають ставати на військовий облік із 1 жовтня. Хто, навіщо і чи буде обмежений виїзд за кордон, – у матеріалі та на інфографіці.

За даними слідства, голова Самбірської МСЕК, керівники лікарсько-консультативної комісії Турківської міської лікарні обіцяли оформити відповідні документи за 3,2 тисяч доларів.

Гроші зловмисники отримували трьома траншами. Під час передачі останньої суми правоохоронці затримали у місті Турка заступника голови лікарсько-консультативної комісії.

Під час затримання посадовиця намагалася позбавитися грошей – з'їсти стодоларову купюру. Проте силовики цьому завадили, а гроші вилучили. Затримано й інших учасників злочинної групи.

Під час обшуків за місцем роботи та у квартирах фігурантів вилучено документи та гроші - майже 30 тисяч доларів, понад 10,6 тисяч євро, 37 тисяч гривень та 520 злотих.

Наразі триває розслідування, встановлюються інші можливі факти зловживань.

Трьом посадовим особам повідомлено про підозру в отриманні неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті – покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна. Також готуються клопотання про обрання запобіжних заходів та усунення їх від виконання обов'язків.

Нагадаємо, нещодавно на Львівщині затримали працівників військкомату, які тиждень незаконно утримували двох чоловіків. В одного з військкомів знайшли мільйонні активи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: