Ще два судна успішно пройшли тимчасовим «зерновим коридором» – Зеленський

Читать на русском
Ще два судна успішно пройшли українським тимчасовим маршрутом після зупинки «зернового коридору.
Ілюстративне фотоМіністерство інфраструктури України

Сьогодні, 3 вересня, стало відомо, що ще два судна успішно пройшли українським тимчасовим маршрутом після зупинки «зернового коридору».

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у на сторінці Twitter.

Експорт українського зерна: як росія цілеспрямовано зривала угодуРосія від початку цілеспрямовано перешкоджала роботі зернового коридору. Заходи щодо зриву угоди було розбито на кілька етапів, більше – на інфографіці.

«Ще два судна успішно пройшли нашим тимчасовим «зерновим коридором». Україна відновлює справжню свободу судноплавства в Чорному морі. Свобода вимагає рішучості», – написав український лідер.

Також Зеленський подякував працівникам портів і всім, хто забезпечує безпечне функціонування коридору.

«Ми закликаємо союзників підтримати наші зусилля, надавши більше систем протиповітряної оборони. Разом ми здатні захистити свободу судноплавства в Чорному морі та поза його межами», – додав президент.

Нагадаємо, 16 серпня з порту Одеси вперше після закінчення зернової угоди вийшло судно. Друге таке судно вийшло 28 серпня.

Перед цим керівник МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Україна готова розвивати альтернативний морський шлях для експорту зерна.

Як відомо, 17 липня росія вийшла з зернової угоди, за якою зобов’язувалася не перешкоджати експорту українського зерна, і погрожує розглядати всі цивільні судна як потенційні військові цілі. Після цього окупанти неодноразово обстрілювали українські порти й зерносховища. Детальніше про атаки рф на порти можете дізнатися з інфографіки «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: