США побачили «життєздатні маршрути» для експорту українського зерна – ЗМІ

Читать на русском
США бачать життєздатні маршрути для експорту зерна з України, тож протягом наступних місяців можливе повернення до показників довоєнного періоду.
Фото: agropolit.com

У Сполучених Штатах Америки заявили, що побачили можливості для експорту українського зерна через територіальні води України та суходолом – після того, як росія вийшла з зернової угоди.

Про це повідомляє Reuters.

«Я вважаю, що є життєздатні маршрути через територіальні води й сухопутні шляхи України. Ми прагнемо протягом наступних кількох місяців повернутися до експорту з України на рівні довоєнних показників», – сказав керівник офісу з координації санкцій Держдепу США Джеймс О'Браєн в інтерв'ю агентству.

Зазначимо, Україна – один з найбільших світових виробників та експортерів зерна. Зазвичай мільйони тонн продовольства відвантажуються з чорноморських портів Одеси та Миколаєва, але після того, як росія вийшла з угоди минулого місяця, українська сторона змушена покладатися виключно на свої порти на річці Дунай.

Нагадаємо, 17 липня росія вийшла з «зернової угоди», за якою зобов’язувалася не перешкоджати експорту українського зерна, і погрожує розглядати всі цивільні судна як потенційні військові цілі.

Після виходу з угоди вона неодноразово обстрілювала українські порти й зерносховища.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: