Україна готова розвивати альтернативний морський шлях для експорту зерна – Кулеба

Читать на русском
Є безпечний морський шлях, яким із українських портів вже вийшло два кораблі. Його планують зміцнювати.
фото МЗС України

Україна розвиватиме і зміцнюватиме альтернативний морський шлях для експорту сільськогосподарської продукції навіть після виходу росії з Чорноморської зернової ініціативи.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній пресконференції із главою МЗС Франції Катрін Колонною, передає пресслужба МЗС.

У МЗС розповіли, скільки українського зерна знищила рф після виходу з зернової угодиПісля виходу із Чорноморської зернової ініціативи росія знищила 180 тисяч тонн українських зернових культур. За даними МЗС, рашисти били по резервуарах з агропродукцією протягом дев'яти днів.

«Ми, безперечно, зацікавлені у відновленні функціонування Чорноморської зернової ініціативи. Але ми також, як держава, продемонстрували, що є альтернатива домовленостям з рф. Є безпечний морський шлях, яким із українських портів вийшло два кораблі», – сказав він.

Кулеба наголосив, що цей шлях не буде заручником російського шантажу.

«Він може бути розвинений, зміцнений, і ми, зокрема, проговорили, яким чином надалі цей шлях можна розвивати», - сказав глава МЗС.

За словами міністра, після виходу країни-агресора із «зернової угоди» найбільше постраждали українські фермери та споживачі в Африці, Азії та інших вразливих країнах.

Нагадаємо, 16 серпня з порту Одеси вперше після закінчення зернової угоди вийшло судно. Друге таке судно вийшло 28 серпня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: